Selecteer een pagina

Starfish Academy is onderdeel van Starfish21. In onze Starfish Academy vind je informatie en inspiratie over onderwerpen die te maken hebben met organisatieontwikkeling. Wij hebben in onze Academy allerlei thema’s gezet die interessant kunnen zijn voor jou. Wij updaten onze thema’s regelmatig, zodat jij ook up-to-date blijft als het gaat over organiseren in de 21e eeuw. Wil je je echt verdiepen in 21e eeuwse onderwerpen, zoals Eigenaarschap, Begeleiden van teams en Bewust Leiderschap? Kijk dan vooral eens naar onze online programma’s in deze Academy.

Kies hieronder het thema uit waarmee je aan de slag wilt gaan.

Gratis thema’s

De gratis thema’s worden verwerkt via onze webshop, maar je hoeft dan niet te betalen. Je komt op de bestelpagina, waar je ziet dat je bestelling €0 kost. Je kunt dan je bestelling plaatsen. Mocht je nog niet bij ons geregistreerd staan, kies dan “Ik ben hier voor het eerst”. Op deze manier je inloggegevens worden gegenereerd, zodat je na je bestelling het thema daadwerkelijk kunt lezen. Veel leesplezier!

Gratis!

Werken met zelforganiserende principes leidt tot meer snelheid in het nemen van beslissingen, meer betrokkenheid van medewerkers, een groter verantwoordelijkheidsgevoel en meer inzicht in de organisatieprocessen. Èn: meer tijd en meer oog voor de klant. Maar hoe pak je dat aan? Benieuwd? Lees dan dit thema!

Bestellen

Gratis!

We leven in een VUCA tijdperk waarin de snelheid, impact en onvoorspelbaarheid van veranderingen groot zijn. De dynamiek van de 21e eeuw vraagt om wendbare organisaties, die zich tijdig, weloverwogen en doortastend aan passen aan veranderende omstandigheden in een zelf gekozen richting op een zelf gekozen moment.

Bestellen

Gratis!

In dit thema leert ‘mindfulness expert’ Maaike van Min je meer over de vier sleutelelementen die nodig zijn bij de ontwikkeling van ‘experiental skills’. In de 21e eeuw kunnen we niet meer alleen problemen oplossen op basis van ratio. Emotie en gevoel zijn ook onderdeel van complexe vraagstukken. De balans vinden is super belangrijk!

Bestellen

Gratis!

Veel organisaties die enthousiast zijn begonnen met anders te organiseren en een vorm van zelfsturing hebben geïntroduceerd lopen na een tijdje tegen het ingewikkelde onderwerp ‘beoordelen en belonen’ aan. Hoe doe je dit zonder traditionele manager of hiërarchie? Laat je inspireren in dit thema!

Bestellen

Gratis!

Na het thema Introductie Werken en Rollen is dit een perfecte verdieping! In deze verdieping gaan we verder in op de rol van de lead link/rolbewaker, het opstellen en monitoren van prestatie indicatoren en de verschillende vaardigheden die van pas komen bij het werken met holacratische principes en zelforganisatie.

Bestellen

Gratis!

In de organisatie van de 21e eeuw wordt op een andere manier met strategie gewerkt. Strategie is nu vaak synoniem voor een dik plan wat in de top van de organisatie is bedacht. Maar die tijd is voorbij. Wat wel werkt in de 21e eeuw? Dat leer je in dit thema!

Bestellen

Gratis!

Ken je dat? Dat je eigenlijk wil zeggen tegen een collega dat je het er helemaal niet mee eens bent, maar dat je het toch niet doet? Wat maakt het toch zo lastig om elkaar echt aan te spreken? Leer hier alles over feedback-skills, want alles wat je aandacht geeft groeit!

Bestellen

Gratis!

Werken in rollen is iets anders dan werken in functies. De basis voor werken in rollen ligt in het gedachtegoed van holacratisch werken. In dit thema leer je alles over de basis van werken volgens holacratische principes, een methodiek die zelforganisatie bevordert. Als je eenmaal zo werkt, wil je nooit meer anders!

Bestellen

Gratis!

In veel situaties weet je hoe je een probleem kunt op lossen of zaken kunt verbeteren. Of je weet bij wie je terecht kunt voor een opleiding of advies. Alleen, vaak kom je niet verder dan de oplossingen die bekend zijn.

Theory U helpt je als een soort routekaart voor het onderzoeken van een terrein wat je nog niet kent.

Bestellen

Gratis!

Organisaties zijn in deze tijd op zoek naar manieren om flexibel en wendbaar te zijn. Platte organisaties waarin teams zelfstandig opereren.  De ideale medewerker in de 21e heeft zelfvertrouwen en neemt verantwoordelijkheid voor het werk.  Ontwikkel je eigenaarschap verder met behulp van dit thema!

Bestellen

Gratis!

Het boek Reinventing Organizations van Frederic Laloux is zeer populair. Laloux schetst de ontwikkeling van organisaties al naar gelang de ontwikkeling van ons menselijk brein. Meer weten over deze fases en de ontwikkeling van cyane organisaties (purpose, heelheid en zelforganisatie)? Leer meer in dit thema!

Bestellen

Gratis!

Vroeger was de rol van de manager duidelijk. Maar hoe ziet de managementrol eruit bij zelforganisatie? Er vindt een verschuiving plaats van stimuleren, motiveren en controleren naar ondersteunen en inspireren. Vertrouwen is daarvoor de basis. Hoe bouwen aan vertrouwen? Lees het hier!

Bestellen

Gratis!

Anouck Brack is de auteur van het boek De Verborgen Dimensie van Leiderschap. Het boek gaat over de kracht van leiderschap die we te ontwikkelen hebben in de 21e eeuw. Naast skill-ontwikkeling en stage-ontwikkeling is het voor een leider belangrijk te ontwikkelen op een derde vlak: state-ontwikkeling. Benieuwd? Lees dan dit thema!

Bestellen

The Next Scan ©

Heb je The Next Scan besteld en wil je deze binnen je eigen team of organisatie of bij je eigen klanten begeleiden, volg dan deze korte begeleidingsmodule.

€ 25,- (excl. btw)

The Next Scan is een organisatiescan (bordspel), die je met je team (of een deel van je team) of organisatie kunt doen in een dagdeel. De scan geeft aan waar je nu staat als organisatie met betrekking tot organisatieontwikkeling, waar je naar toe wil en welke stappen daarvoor nodig zijn. Reinvent a team in one day onder jouw begeleiding!

Bestellen

Online programma’s

Onze online programma’s bevatten praktische en duidelijke lesstof, die je meteen kunt toepassen. Ze geven oneindige toegang tot alle thema’s van de Starfish Academy, zijn te volgen waar je maar wil, wanneer je maar wil, in jouw eigen tempo en iedere les kun je zo vaak terugkijken als je maar wil. De programma’s zijn opgebouwd uit een mix van online lessen, online persoonlijke coachingssessies en aanvullend materiaal (The Next Scan, boeken, workshops). Waarin ga jij je verder ontwikkelen?!

Klik hier